Bureaukit Boukje Keijzer

Scrol hier

Welkom bij de bureaukit van Boukje Keijzer. Hier vind je de meest actuele informatie rondom de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden. Een vriendelijk verzoek om alle reeds aanwezige informatie te updaten aan de hand van de onderstaande gegevens.

Algemene informatie.

Biografie

Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Gericht op cultuurverandering, maar vooral ook op het realiseren van doorbraken in concrete casussen of werkgebieden. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog. Haar proefschrift (2002) had als titel Changing perspectives, een motto dat als rode draad door haar carrière loopt.

Al meer dan 20 jaar weet Boukje een ander licht op zaken te werpen. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk, bereikbaar perspectief. Haar methodiek De regels en de rek biedt een solide basis om stap voor stap toe te werken naar een situatie waarin regels en rek beter in balans zijn. Met ruimte voor professionele autonomie en houvast om te kunnen sturen op wat belangrijk is in jouw organisatie. Tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt. 

Boukje bracht in 2021 haar boek ‘De regels en de rek’ uit, samen met de gelijknamige kaartenset om binnen de organisatie het gesprek te voeren over regels en rek.

Beschikbaarheid

Boukje is beschikbaar voor het leveren van de volgende bijdragen:

Keynote
De grootste drijfveer van Boukje is om mensen te laten ervaren dat je zélf iets aan de regeldruk kunt doen. Dat je niet hoeft te wachten tot de wet verandert of het systeem is aangepast. Stap voor stap helpt ze professionals in allerlei soorten organisaties om zelf de handschoen op te pakken. Met een flinke dosis creativiteit, een enorme hoeveelheid aanstekelijke energie en talloze voorbeelden laat Boukje tijdens haar keynote zien dat het echt anders kan.

Workshop
De workshops van Boukje zijn vergelijkbaar met de keynotes, aangevuld met extra interactieve elementen, waaronder verschillende opdrachten, study cases en oefeningen. De tijdsduur varieert van 60:00 minuten tot aan een dagdeel van 3,5 uur.

Training
De trainingssessies, of te wel ‘ontknoopsessies’, van Boukje zijn intensieve, interactieve, programma’s gericht op specifieke vraagstukken, onderdelen en doelstellingen vanuit de organisatie. De tijdsduur varieert van een dagdeel van 3,5 uur, tot aan meerdere dagdelen en/of dagen, afhankelijk van de doelstelling en het samengestelde programma.

Dagvoorzitterschap
Boukje is een veelgevraagd dagvoorzitter tijdens de meest uiteenlopende bijeenkomsten, waarin haar expertise, enthousiasme en kritische blik op regels passen bij de toon van de bijeenkomst. Boukje’s dagvoorzitterschap kan worden gecombineerd met één of meerdere onderdelen uit haar keynote, als opening, intermezzo of afsluiting.

Boukje verzorgt keynotes, workshops en trainingen, in zowel het Nederlands als Engels, rondom de volgende onderwerpen:

– De regels en de rek
– Het kan anders
– Veranderen is (niet zo) moeilijk
– Ontregelen kun je zélf

Spreekonderwerpen

#hetkananders
We voelen ons vaak verlamd door regels. We snakken naar ademruimte en ervaren institutionele onmacht. Het ontbreekt aan vertrouwen dat het lukt om ruimte te creëren. Maar het kan echt anders. Aan de hand van de zeven rekstrategieën die Boukje Keijzer ontwikkeld heeft en talloze voorbeelden laat ze je zien hoe je zelf de rek op kunt zoeken. Want er is altijd veel meer mogelijk dan je denkt. 

Veranderen is (niet zo) moeilijk
Vaak kom je boordevol ideeën terug van een bijeenkomst of congres, maar zinkt de moed je al snel in de schoenen. In je eigen hoofd borrelen de mitsen en maren op, en anders zijn het wel je collega’s die beren op de weg zien. In deze masterclass beschrijft Boukje Keijzer de meest voorkomende beren en gaat ze die met respect en humor te lijf. Want een beer op de weg hoeft niet meteen het einde van de route te betekenen.

Ontregelen kun je zèlf
Geïnspireerd om aan de slag te gaan met ontregelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Boukje Keijzer weet het wel en neemt jou en je team stap voor stap mee in een concrete ontregelaanpak of het begin van een ontregelbeweging. Een masterclass waarin persoonlijk leiderschap en professionele autonomie centraal staan. En waarin de wijsheid van de werkvloer volop benut wordt.

Ontknoopsessie
Zit je met een specifieke casus waar je niet uitkomt? Omdat er te veel regels en belangen samenkomen. Of omdat het niet lukt om het gesprek te voeren over waar het eigenlijk over moet gaan. Boukje Keijzer helpt je graag om doorbraken te realiseren.

Ontregelbus
Met de Ontregelbus rijdt Boukje door het hele land om organisaties te helpen bij de aanpak van de regeldruk. Tijdens evenementen, congressen en festivals staan de deuren van de bus wagenwijd open en kunnen bezoekers hun regelknelpunten voorleggen aan Boukje en haar Ontregelteam. Ook kunnen bezoekers de regels noteren waar zij tegenaan lopen en deze inleveren bij de Ontregelbus. Boukje zal vervolgens een selectie hiervan live tijdens haar keynote, of na afloop in haar ontregelvlogs, ontregelen. Want ontregelen dat kun je zèlf!

Alle bovenstaande onderdelen kunnen worden uitgevoerd in keynote, workshop en trainingsvorm en zijn beschikbaar in zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de reguliere bijdragen van Boukje bestaat de mogelijkheid om de sessie, interactie en het effect uit te breiden met diverse aanvullende mogelijkheden. Middels deze aanvullingen wordt nóg meer verdieping gebracht in de sessies en kunnen de deelnemers direct aan de slag met concrete handvatten.

Teaser video
Om het publiek alvast aan het denken (en ontregelen) te zetten kan Boukje zorgen voor een digitale, op maat gemaakte video. Met een enthousiasmerend filmpje geeft Boukje een voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat en worden zij vast aan het denken gezet over regelknelpunten waar zij in het dagelijks leven mee te maken hebben. 

Verdiepende sessies
In de praktijk heeft men met meer regels te maken dan in de eerste instantie wordt gedacht. Vaak zijn het bepaalde eenvoudige technieken en handvatten die toegepast kunnen worden, maar kan extra begeleiding erg welkom zijn. Wil je iedereen scherp houden en vind je één sessie niet genoeg? Dan kan er gekozen worden voor een vervolg sessie. Bijvoorbeeld door ontregelsessies te houden met bepaalde teams of met het management of bestuur, waarin zij onder leiding van Boukje concreet aan de gang gaan met de inzichten uit de keynote. Dit kan uitgebreid worden met een volledig ontregeltraject, waarbij we periodieke check-ups doen. 

Online hand-out
Alle deelnemers kunnen worden voorzien van een op maat gemaakte online hand-out, die vol staat met de belangrijkste elementen uit de presentatie en direct toepasbare opdrachten, tips en tools. Het is de meest gekozen optie om deelnemers ter aanvulling van de keynote of masterclass, concrete handvatten te bieden om het geleerde in de praktijk te brengen. 

Boeken en kaartensets
In het boek De regels en de rek staan zeven manieren om rek in de regels te vinden. Zo kun je spelen met tijd en aantallen, je hart verruimen en je perspectief verbreden, maatwerk leveren en eventueel de regels aanpassen. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je concrete opdrachten om zelf aan de slag te gaan met ontregelen. Je kunt daarbij ook de speciaal ontwikkelde kaartenset gebruiken om binnen de organisatie het gesprek te voeren over regels en rek.

Ontregelvlogs
Deelnemers kunnen voorafgaand, tijdens of na afloop van de bijeenkomst hun eigen regelknelpunten inleveren bij Boukje. Een selectie van deze regelknelpunten zullen door Boukje worden ontregeld tijdens haar Ontknoopvlogs, die vervolgens geplaatst worden op de website en/of aangeleverd kunnen worden bij de opdrachtgever om zelf te plaatsen op eigen media.

Praktische informatie.

Uitleg werkwijze
 1. Aanvragen kunnen per mail worden gedaan bij Sjors, de regelaar van Boukje, via sjors@7zebras.nl.
 2. Indien de aanvraag ook rechtstreeks en/of via meerdere bureaus binnenkomt, zal enkel de eerste aanvraag in behandeling worden genomen. Er worden geen secundaire opties geplaatst voor dezelfde aanvraag.
 3. Sjors zal de aanvraag beoordelen of deze passend is bij de inhoud en mogelijkheden van Boukje en controleert haar beschikbaarheid.
 4. Sjors zal zo spoedig mogelijk terugkoppelen of Boukje beschikbaar is. Bij beschikbaarheid wordt direct, geheel vrijblijvend, een optie geplaatst in Boukje’s agenda.
 5. Indien de klant aanvullende informatie wenst te ontvangen, dan kan de infosheet worden toegestuurd door het bureau.
 6. Bij een definitieve boeking stuurt Sjors een link door met daarin een vragenlijst die ingevuld kan worden door het bureau/(eind)klant.
 7. Het bureau stuurt de (eind)klant standaard de locatiebenodigdheden toe, zodat de nodige voorbereidingen getroffen kunnen worden.
 8. Zodra het bureau/(eind)klant de vragenlijst heeft ingevuld en de boekingsbevestiging heeft toegestuurd, is de boeking volledig geregistreerd. 
 9. Na registratie van de boeking stuurt Sjors twee mogelijke data/tijdstippen waarop een voorbespreking kan plaatsvinden naar het bureau.
 10. Het bureau stemt met de klant een geschikt moment af voor de voorbespreking en ontvangt van de klant eventueel een Teams/Zoom/Meet-link. 
 11. De datum/tijd/link wordt door het bureau doorgestuurd naar Sjors en hij plaatst vervolgens alle informatie in de agenda van Boukje.
 12. Eventuele afwijkende afspraken naar aanleiding van het voorgesprek zullen door Sjors worden doorgegeven aan het bureau.
 13. Na afloop van de bijdrage stuurt Sjors een link door naar het bureau met daarin een vragenlijst, bestaande uit feedback, evaluatie en eventuele aanbeveling, die ingevuld kan worden door de (eind)klant.
 14. Na afloop van de bijdrage ontvangt het bureau een factuur voor de geleverde diensten, die binnen tien dagen kan worden voldaan.
Prijslijst

Prijslijst
1.  Reguliere keynote/webinar tot 90:00 min. € 1.995,00
2.  Verdiepende sessie; keynote/webinar tot 90:00 min. € 1.695,00
3.  Workshop dagdeel, 3,50 uur € 2.995,00
4.  Workshop hele dag, 7,00 uur € 3.995,00
5.  2 x Reguliere keynote tot 90:00 min. direct na elkaar € 2.795,00
6.  2 x Reguliere keynote tot 90:00 min. lange pauze € 2.995,00
7.  2 x Reguliere keynote tot 90:00 min. losse data € 3.495,00
8.  Dagvoorzitterschap dagdeel, 3,50 uur € 2.995,00
9.  Dagvoorzitterschap hele dag, 7,00 uur € 3.995,00

Prijslijst aanvullingen:
1.  Standaard hand-out in PDF formaat € 195,00
2.  Op maat gemaakte hand-out in PDF formaat € 295,00
3.  Teaservideo van maximaal 90:00 seconden € 195,00
4.  Terugkijklicentie bij opnames, eerste 4 weken € 495,00
5.  Verlenging terugkijklicentie, per 4 weken € 395,00
6.  Ontregelbus onbemand € 495,00
7.  Ontregelbus bemand – incl. 2 ontregelaars € 1.495,00
8.  Ontregelbus inleverpunt i.c.m. een keyenote – + 1 ontregelaar € 895,00
9.  Ontregelvlogs – per 5 – online op website en/of aangeleverd € 495,00

Ontregelpakket #1: € 2.495,00
Het Ontregelpakket bestaat uit een live keynote op locatie, een online hand-out voor alle deelnemers, een teaservideo om de deelnemers te enthousiasmeren, vijf boeken voor de eerste aanmeldingen of om te verloten én vijf Ontregelvlogs.

Ontregelpakket #2: € 3.595,00
Het XL Ontregelpakket bestaat uit een live keynote op locatie, een online hand-out voor alle deelnemers, een teaservideo om de deelnemers te enthousiasmeren, tien boeken voor de eerste aanmeldingen of om te verloten, een online incheck moment waarbij Boukje de deelnemers opfrist en hen daarbij de gelegenheid geeft vragen te stellen én vijf Ontregelvlogs.

Toelichting prijslijst:
– Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW.
– Reguliere reiskosten bedragen € 0,35 per kilometer vanaf Utrecht.
– Ontregelbus reiskosten bedragen € 0,70 per kilometer vanaf Utrecht.
– Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief bureaufee van 20%.
– De gage voor verdiepende sessies geldt enkel bij het direct meeboeken bij een reguliere keynote/webinar.

Technische & locatie benodigdheden
 1. Boukje gebruikt bij voorkeur een draadloze headset of een draadloze dasspeldmicrofoon. Graag een extra handmicrofoon voor de interactie met het publiek. Voorafgaand aan de sessie vragen we de mogelijkheid om de techniek te testen zonder publiek, om niet tijdens de sessie voor verrassingen te komen te staan.
 2. De slideshow is belangrijk voor de sessie. We verzoeken daarom een groot en duidelijk scherm, zodat iedereen de slideshow goed kan zien. Bij een online broadcast en/of op verzoek zal de slideshow vooraf als PowerPoint bestand worden toegezonden ten behoeve van een soepel technisch verloop.
 3. Boukje zal van tevoren de PowerPoint presentatie toesturen zodat deze op een laptop van de organisatie afgespeeld kan worden.
 4. Is er geen laptop aanwezig, dan zal Boukje haar Macbook aansluiten via een HDMI of VGA aansluiting. Indien dit niet aanwezig is, graag van tevoren even contact opnemen met ons zodat we er zeker van kunnen zijn dat de techniek werkt.
 5. Boukje gebruikt graag een klikker en presentatie monitor, zodat zij de tijd en de slideshow in de gaten kan houden.
 6. Wanneer er na afloop van de sessie een signeersessie plaatsvindt, willen we vragen om te zorgen voor een tafel, stoel, drinkwater, papier (zoals post-its) en een aantal (sneldrogende) balpennen.
 7. Indien de sessie online plaatsvindt, zal de opdrachtgever zorgdragen voor de techniek en de juiste uitnodigingslink waarmee Boukje kan aansluiten op het evenement.
 8. Zonder het van tevoren overeen te komen is het niet mogelijk om Boukje en/of De regels en de rek te verbinden aan producten, diensten of een organisatie.
 9. Mochten er geluids- en/of video-opnamen worden gemaakt, laat dit dan vooraf aan ons weten. We ontvangen na afloop graag een kopie van deze opnamen die Boukje eventueel vrij kan inzetten voor promotionele doeleinden. Het is – zonder onze toestemming vooraf – niet toegestaan om de volledige sessie openbaar toegankelijk te maken via internet. Dan wel in beeld of audio. Het gebruik van fragmenten is wel mogelijk in overleg.
 10. De inhoud van de sessie wordt door Boukje bepaald op basis van de afspraken die vooraf worden gemaakt. Boukje heeft de vrijheid om binnen deze afspraken inhoudelijk af te wijken indien zij dat nodig acht om de ervaring van de bezoekers te maximaliseren en/of problemen te ondervangen.
 11. Opnames van webinars en andere online sessies kunnen, als dit schriftelijk is overeengekomen, intern ter beschikking worden gesteld voor een vooraf bepaalde periode.
 12. Mocht de locatie voor Boukje graag iets verzorgen op het gebied van F&B, houd er dan rekening mee dat zij een vegetarisch en biologisch dieet volgt.
Aanvullende voorwaarden
 1. De boeking is definitief zodra de getekende bevestiging is ontvangen.
 2. De boeking is definitief, tenzij er sprake is van formele annulering. Het is mogelijk de boeking kosteloos te annuleren tot 30 dagen voor de sessie. Bij annulering korter dan 30 dagen voor de sessie brengen we het volledige bedrag in rekening (exclusief reiskosten).
 3. Wij doen er alles aan om van de sessie een succes te maken. Wanneer we ons in uitzonderlijke omstandigheden (ziekte, natuurgeweld, andere onvoorziene crisissituaties) genoodzaakt zien om de sessie te annuleren zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade. We proberen dan in overleg een alternatieve datum of invulling te bedenken.
 4. Mocht er geannuleerd worden in geval van overmacht dan zijn beide partijen zelf verantwoordelijk voor de reeds gemaakte kosten en kan geen van de partijen eventuele kosten op elkaar verhalen.
 5. Indien het evenement niet door kan gaan vanwege de op dat moment geldende maatregelen vanuit de overheid, zal een eventuele (aan)betaling volledig gerestitueerd worden.
 6. Indien de opdrachtgever besluit het evenement te annuleren uit voorzorg, binnen 30 dagen voor aanvang, zonder dwingend overheidsadvies en/of aangescherpte maatregelen die de uitvoering van het evenement onmogelijk maken, is een volledige betaling van het overeengekomen bedrag vereist.
 7. Bij verplaatsing door de opdrachtgever binnen hetzelfde kalenderjaar blijft het overeengekomen tarief van kracht. Bij verplaatsing buiten het huidige kalenderjaar gelden de (nader aan te kondigen) nieuwe tarieven van het desbetreffende kalenderjaar.

Media.

Pers/intro/aankondigingstekst

Ten behoeve van het aankondigen van Boukje, voorafgaand aan de bijeenkomst of live voorafgaand aan de keynote of workshop, kunnen deze teksten – of een eigen variatie daarvan – worden gebruikt.

Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Gericht op cultuurverandering, maar vooral ook op het realiseren van doorbraken in concrete casussen of werkgebieden. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog. Haar proefschrift (2002) had als titel Changing perspectives, een motto dat als rode draad door haar carrière loopt.

Al meer dan 20 jaar weet Boukje een ander licht op zaken te werpen. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk, bereikbaar perspectief. Haar methodiek De regels en de rek biedt een solide basis om stap voor stap toe te werken naar een situatie waarin regels en rek beter in balans zijn. Met ruimte voor professionele autonomie en houvast om te kunnen sturen op wat belangrijk is in jouw organisatie. Tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt. 

Bullet-points live aankondiging:
Boukje is de enige echte Ontregelaar van Nederland
– Boukje schreef in 2021 het boek ‘De regels en de rek’ waarin zij verteld over verschillende rekenstrategieën, de beren op de weg en hoe je als Pippi Langkous met regels om kunt gaan.

Reviews

“Wat een heerlijk origineel, praktisch en uitdagend boek. Boukje laat zien hoe we op een doordachte wijze onnodige regels kunnen opruimen, zodat we vastleggen wat moet en loslaten wat kan. Je krijgt als mens, en zeker ook als professional, meteen zin om zelf met regels aan de slag te gaan”
Jitske Kramer over Boukje’s boek ‘De regels en de rek’

“Geen gemopper op paarse krokodillen, maar concrete handvatten om zelf iets aan de bureaucratie te doen. Boukje maakt het aanpakken van regeldruk gewoon leuk. De energie spat er vanaf.”
Deelnemer MEE Rotterdam

“Wat een verfrissend verhaal. Je gaat echt op een andere manier naar je werk en organisatie kijken en krijgt met die rekstrategieën houvast om op een positieve manier aan verbeteringen werken. Zonder meteen alle regels overboord te hoeven gooien.”
Deelnemer bijeenkomst Sociaal Domein Haarlemmermeer

“Boukje is een ware professional en maakte een sterke connectie met alle deelnemers. Haar passie en toewijding waren duidelijk merkbaar in haar presentatie. Ze creëerde een warme en gastvrije sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelde om vragen te stellen en ideeën te delen.”
Leonie van Helten van Bohn Stafleu van Loghum over Boukje’s masterclass

Foto's en video's

Link naar persfoto Boukje:
https://clubvansjors.nl/wp-content/uploads/2023/06/Persfoto-Boukje-Keijzer-Copyright-Maikel-Hurts.jpeg 

Link naar persfoto Ontregelbus:

Link naar infosheet:
https://clubvansjors.nl/wp-content/uploads/2023/06/Infosheet-Boukje-Keijzer-De-regels-en-de-rek-V2.pdf 

Link naar promovideo Boukje:
Maikel:
deSpreker: https://www.youtube.com/watch?v=jirkUa7JV34&t=22s
Managementboek: https://www.youtube.com/watch?v=QWt5X44F1T4 

Link naar promovideo Ontregelbus:

Link naar showreel:

WhatsApp chat