Bureaukit Elise Schaap

Scrol hier

Welkom bij de bureaukit van Elise Schaap. Hier vind je de meest actuele informatie rondom de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden. Een vriendelijk verzoek om alle reeds aanwezige informatie te updaten aan de hand van de onderstaande gegevens.

Algemene informatie.

Biografie

Elise Schaap (1982) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse televisiebeeld en dankzij het succes van de Netflix-hit ‘Undercover’ zelfs tot ver buiten de landsgrenzen. Naast haar rol als de vriendin van crimineel Ferry Bouman was Elise tevens te zien in de spin-off ‘Ferry’ en in diverse bioscoopfilms, waaronder ‘Mijn vader is een vliegtuig’ en ‘April, May en June’. Als meester-imitator persifleert Elise in de TV Kantine bijna iedereen in Bekend Nederland; waaronder Nikkie Plessen, Koningin Máxima, Sylvie Meis en Britt Dekker. Mede dankzij de beroemde ‘typetjes’ werd Elise drie jaar op rij bekroond met een zeer verdiende Televisier-Ring.

Beschikbaarheid

Elise is beschikbaar voor het leveren van de volgende bijdragen:

Interactieve keynote
Tijdens de interactieve, humoristische lezing ‘Van imiteren kun je leren’ neemt Elise het publiek mee in haar onnavolgbare imitaties. Voorzien van voorbeelden, anekdotes en een scala aan interactieve oefeningen geeft Elise het publiek tips en speciale technieken mee hoe zij hun lichaam en stem beter kunnen gebruiken voor een ijzersterke eerste indruk en effectievere, doeltreffende communicatie. 

Wanneer jij jouw relaties, klanten of gasten wilt meegeven wat het positieve effect is van het juiste stemgebruik en een zelfverzekerde lichaamstaal, dan is ‘Van imiteren kun je leren’ dé keynote bij uitstek. Naast deze essentiële technieken zal Elise heb ook leren hoe je je kunt ontspannen, juist ónder spanning en hoe je dit alles onder controle kunt houden zodat je een onvergetelijke, positieve, eerste indruk kunt maken onder welke omstandigheden dan ook.

Host en presentatrice
Elise is een veelgevraagd host tijdens de meest uiteenlopende bijeenkomsten, waarin haar humor en nuchterheid passen bij de toon van de bijeenkomst. Elise’s gastvrouwschap kan worden gecombineerd met (één of meerdere onderdelen uit) haar keynote, als opening, intermezzo of afsluiting.

Dagvoorzitterschap
Wanneer luchtigheid en humor op zijn plaats is tijdens de bijeenkomst, dan is Elise de uitgelezen dagvoorzitter om de verschillende onderdelen aan elkaar te praten, interviews te houden met de gasten en om de nodige humoristische interactie met het publiek in gang te zetten. Elise’s dagvoorzitterschap kan worden gecombineerd met (één of meerdere onderdelen uit) haar keynote, als opening, intermezzo of afsluiting.

Elise verzorgt haar keynotes, presentaties en rol als dagvoorzitter enkel in het Nederlands en spreekt rondom de volgende onderwerpen:

 • Van imiteren kun je leren
Spreekonderwerpen

Keynote
De keynote sessies van Elise bestaan uit interactieve lezingen van 60:00 minuten, waarin hij de deelnemers op interactieve wijze meeneemt in zijn gedachtegoed. 

Of het nu professionals zijn die het bedrijf zullen vertegenwoordigen of werknemers die graag effectiever en doeltreffender willen samenwerken; Elise weet hen tijdens ‘Van imiteren kun je leren’ allemaal te voorzien van de nodige concrete handvatten, waarbij zij de zaal geïnspireerd en met meer zelf-vertrouwen zullen verlaten…

‘Van imiteren kun je leren’ zal naadloos aansluiten aan het thema, de boodschap en doelgroep van het evenement. Elise maakt diverse bruggetjes naar het desbetreffende werkveld en haar doeltreffende voorbeelden zorgen ervoor dat het publiek zich direct kan verplaatsen in de situatie. De praktische tips die Elise aanreikt zijn direct toepasbaar in zowel de bedrijfsmatige, als de privé sfeer.

Elise verzorgt haar keynotes enkel in het Nederlands, rondom de volgende onderwerpen:

 • Van imiteren kun je leren

Alle bovenstaande onderdelen kunnen worden uitgevoerd in keynote, workshop en trainingsvorm en zijn beschikbaar in zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de reguliere bijdragen van Elise bestaat de mogelijkheid om de sessie, interactie en het effect uit te breiden met diverse aanvullende mogelijkheden. 

Warming-up
Om het publiek alvast op te warmen kan Elise zorgen voor een digitale, op maat gemaakte, warming-up. Middels een enthousiasmerend filmpje geeft Elise alvast een voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat. Let op: teaser video’s zijn optioneel, niet bij alle bijeenkomsten mogelijk, enkel voor intern gebruik en kunnen niet openbaar ingezet worden.

Meet & Greet
De keynote, presentatie of het dagvoorzitterschap is uit te breiden met een Meet & Greet (foto) moment. De tijd van een Meet & Greet is afhankelijk van de setting, het publiek en locatiemogelijkheden. 

Q&A sessie
De keynote ‘Van imiteren kun je leren’ is uit te breiden met een Q&A sessie, waarbij het publiek vragen kan stellen rondom de onderwerpen die door Elise zijn behandeld tijdens haar keynote; waaronder je hele voorkomen, lichaamstaal en stemgebruik. De Q&A sessie duurt maximaal 20:00 minuten.

Praktische informatie.

Uitleg werkwijze
 1. Aanvragen kunnen per mail worden gedaan bij Sjors, de PA van Elise, via sjors@eliseschaap.nl.
 2. Indien de aanvraag ook rechtstreeks en/of via meerdere bureaus binnenkomt, zal enkel de eerste aanvraag in behandeling worden genomen. Er worden geen secundaire opties geplaatst voor dezelfde aanvraag.
 3. Sjors zal de aanvraag beoordelen of deze passend is bij de inhoud en mogelijkheden van Elise en controleert haar beschikbaarheid.
 4. Controle van beschikbaarheid gaat naast haarzelf, via het management en de productie van de op dat moment draaiende productie. Om deze reden neemt Sjors enkel serieuze, concrete aanvragen in behandeling, alvorens deze check-ronde wordt uitgevoerd.
 5. Sjors zal binnen een week terugkoppelen of Elise beschikbaar is. Bij beschikbaarheid wordt direct, geheel vrijblijvend, een optie geplaatst in Elise’s agenda voor maximaal één week.
 6. Indien de klant aanvullende informatie wenst te ontvangen, dan kan de infosheet worden toegestuurd door het bureau.
 7. Bij een definitieve boeking stuurt Sjors een link door met daarin een vragenlijst die ingevuld kan worden door het bureau/(eind)klant.
 8. Het bureau stuurt de (eind)klant standaard de locatiebenodigdheden toe, zodat de nodige voorbereidingen getroffen kunnen worden.
 9. Zodra het bureau/(eind)klant de vragenlijst heeft ingevuld en de boekingsbevestiging heeft toegestuurd, is de boeking volledig geregistreerd. 
 10. Na registratie van de boeking stuurt Sjors twee mogelijke data/tijdstippen waarop een voorbespreking kan plaatsvinden naar het bureau.
 11. Het bureau stemt met de klant een geschikt moment af voor de voorbespreking en ontvangt van de klant eventueel een Teams/Zoom/Meet-link. 
 12. De datum/tijd/link wordt door het bureau doorgestuurd naar Sjors, die de voorbespreking uitvoert.
 13. Eventuele afwijkende afspraken naar aanleiding van het voorgesprek zullen door Sjors worden doorgegeven aan het bureau.
 14. Na afloop van de bijdrage stuurt Sjors een link door naar het bureau met daarin een vragenlijst, bestaande uit feedback, evaluatie en eventuele aanbeveling, die ingevuld kan worden door de (eind)klant.
 15. Na afloop van de bijdrage ontvangt het bureau een factuur voor de geleverde diensten, die binnen tien dagen kan worden voldaan.
Prijslijst

Prijslijst
1. Reguliere keynote 60:00 min.  € 9.500,00
2. Presentatie dagdeel, max. 3,50 uur v.a. € 11.500,00
3. Presentatie hele dag, max. 7,00 uur v.a. € 13.500,00
4. Dagvoorzitterschap dagdeel, max. 3,50 uur v.a. € 11.500,00
5. Dagvoorzitterschap hele dag, max. 7,00 uur v.a. € 13.500,00

Prijslijst aanvullingen
1. Teaservideo v.a. € 795,00
2. Meet & Greet (enkel i.c.m. keynote) v.a. € 1.995,00

Toelichting prijslijst
– Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW.
– Reiskosten bedragen € 0,70 per kilometer vanaf Bloemendaal.
– Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief bureaufee van 20%.
– De gage voor de Meet & Greet geldt enkel bij het direct meeboeken bij een reguliere keynote/webinar.
– Keynotes en workshops zijn inclusief één voorbespreking met Sjors én één met Elise van 30 minuten.
– Dagvoorzitterschap is inclusief twee voorbesprekingen van max. 60 minuten.

Technische & locatie benodigdheden
 1. Elise gebruikt bij voorkeur een draadloze headset of een draadloze dasspeldmicrofoon. Graag een extra handmicrofoon voor de interactie met het publiek. Voorafgaand aan de sessie vragen we de mogelijkheid om de techniek te testen zonder publiek.
 2. De slideshow is belangrijk voor de sessie. We verzoeken daarom een groot en duidelijk scherm, zodat iedereen de slideshow goed kan zien. 
 3. Voor de slideshow is een audio aansluiting (3,5mm jack) en installatie vereist.
 4. De presentatieslides zullen vooraf worden toegestuurd zodat deze op een eigen laptop afgespeeld kan worden. Deze mogen in geen enkel geval worden verspreid en dienen enkel als back-up tijdens de sessie. 
 5. Is er geen laptop aanwezig, dan zal een eigen laptop aansloten worden via een HDMI of VGA-aansluiting – wij zorgen zelf voor verloopstukken. Indien deze aansluitingen niet aanwezig zijn, graag van tevoren even contact opnemen met ons zodat we er zeker van kunnen zijn dat de techniek werkt. 
 6. De laptop zal op het podium geplaatst worden, in het directe zicht van Elise, binnen drie meter vanaf het midden van het podium; Bij voorkeur op een (sta)tafel, katheder of (beamer)standaard. 
 7. Houdt rekening met de lengte van de bekabeling (netvoeding, audio en projector); deze dient lang genoeg te zijn om looproutes te ontwijken en plat op de grond te liggen tot aan de laptop. 
 8. Wanneer er na afloop van de sessie een signeersessie plaatsvindt, willen we vragen om te zorgen voor een (sta)tafel, stoel, afsluitbare flesjes Spa blauw, papier (zoals post-its, notitieblokken, etc.) en een aantal (sneldrogende) balpennen.
 9. Zonder het van tevoren overeen te komen is het niet mogelijk om Elise te verbinden aan producten, diensten of een organisatie. 
 10. Mocht je foto-, geluids- en/of video-opnamen willen maken, laat dit dan vooraf aan ons weten. We ontvangen na afloop graag een kopie van deze opnamen die Elise eventueel vrij kan inzetten voor promotionele doeleinden. 
 11. Het is in geen enkel geval toegestaan (delen van) de sessie openbaar toegankelijk te maken via internet. Dan wel in beeld of audio. Het gebruik van korte fragmenten kan in overleg. 
 12. De inhoud van de sessie wordt door Elise bepaald op basis van de afspraken die vooraf worden gemaakt. Elise heeft de vrijheid om binnen deze afspraken inhoudelijk af te wijken indien hij dat nodig acht om de ervaring van de bezoekers te maximaliseren en/of problemen te ondervangen. 
 13. Om ervoor te zorgen dat Elise gemakkelijk kan aankomen en vertrekken worden twee, al dan niet gereserveerde, parkeerplekken dichtbij de (artiesten)ingang op prijs gesteld, evenals twee uitrijkaarten – indien nodig. Kentekens worden op verzoek toegezonden. 
 14. Een gereserveerde, afsluitbare (kleed)kamer of kantoorruimte waar Elise zich klaar kan maken en voorbereiden wordt op prijs gesteld. 
 15. Houd er bij het verzorgen van catering rekening mee dat er twee personen komen en Elise vegetarisch eet. Op het podium kunnen twee afsluitbare flesjes Spa blauw worden geplaatst.
Aanvullende voorwaarden
 1. De boeking is definitief zodra de getekende bevestiging is ontvangen.
 2. De boeking is definitief, tenzij er sprake is van formele annulering. Bij annulering langer dan 60 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 25% van het overeengekomen tarief. Bij annulering tussen de 60 en 14 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 50% van het overeengekomen tarief. Bij annulering innen 14 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 100% van het overeengekomen tarief – exclusief reiskosten.
 3. Wij doen er alles aan om van de sessie een succes te maken. Wanneer we ons in uitzonderlijke omstandigheden om wat voor reden dan ook genoodzaakt zien om de sessie te annuleren zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade. We zullen proberen om een andere datum voor te stellen of zorgen voor een volledige restitutie.
 4. Film en televisieopnames, bijbehorende premières en gerelateerde evenementen vallen onder noodzakelijke werkzaamheden die niet gecombineerd kunnen worden met sessies. Wanneer er uiteindelijk niet afgeweken kan worden van een productieschema, zijn we genoodzaakt de sessie te annuleren. 
 5. Mocht er geannuleerd worden in geval van overmacht dan zijn beide partijen zelf verantwoordelijk voor de reeds gemaakte kosten en kan geen van de partijen eventuele kosten op elkaar verhalen. 
 6. Indien het evenement niet door kan gaan vanwege de op dat moment geldende maatregelen vanuit de overheid, zal de (aan)betaling volledig gerestitueerd worden. 
 7. Indien de opdrachtgever besluit het evenement te annuleren uit voorzorg, zonder dwingend overheidsadvies en/of aangescherpte maatregelen die de uitvoering van het evenement onmogelijk maken, zal er geen restitutie van de (aan)betaling plaatsvinden en is een volledige betaling van het overeengekomen bedrag vereist. 
 8. Bij verplaatsing door de opdrachtgever binnen hetzelfde kalenderjaar blijft het overeengekomen tarief van kracht. Bij verplaatsing buiten het huidige kalenderjaar gelden de (nader aan te kondigen) nieuwe tarieven van het desbetreffende kalenderjaar.

Media.

Pers/intro/aankondigingstekst

Ten behoeve van het aankondigen van Elise, voorafgaand aan de bijeenkomst of live voorafgaand aan de keynote, kunnen deze teksten – of een eigen variatie daarvan – worden gebruikt. 

Elise Schaap (1982) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse televisiebeeld en dankzij het succes van de Netflix-hit ‘Undercover’ zelfs tot ver buiten de landsgrenzen. Naast haar rol als de vriendin van crimineel Ferry Bouman was Elise tevens te zien in de spin-off ‘Ferry’ en in diverse bioscoopfilms, waaronder ‘Mijn vader is een vliegtuig’, ‘April, May en June’ en ‘Stromboli’. Als meester-imitator persifleert Elise in de TV Kantine bijna iedereen in Bekend Nederland; waaronder Nikkie Plessen, Koningin Máxima, Sylvie Meis en Britt Dekker. Mede dankzij de beroemde ‘typetjes’ werd Elise drie jaar op rij bekroond met een zeer verdiende Televisier-Ring.

Bullet-points live aankondiging:
– Won drie jaar op rij de Televisier-Ring.
– Meest bekend als ‘Danielle’, de vriendin van Ferry in ‘Undercover’.
– Naast haar werk als actrice, is Elise ook actief als producer van films en televisieseries.
– In de zomer van 2023 was Elise te zien op RTL4 met haar eigen televisieprogramma ‘Blablabla met Schaap’ waarbij ze undercover ging op diverse plekken in het land en zij de challenge aanging om zich voor te doen als ‘een van de locals’.
– Momenteel werkt Elise, samen  met haar man Wouter de Jong, aan de productie van de nieuwe bioscoopfilm ‘Superkrachten voor je hoofd, de film’, samen met Dylan en Marit Haegens.

Reviews

“Als dagvoorzitter ben ik met haar evaluatie score van 9,1 erg onder de indruk van het vakvrouwschap van Elise Schaap! Met een hoge mate van toegankelijkheid, gemak en haar bekende humor neemt ze de deelnemers in de zaal mee in haar verhaal over wat de invloed is van stem en houding in het contact met de ander. Het is niet alleen een genot dit sympathieke podiumdier in huis te mogen hebben, haar verhaal heeft ook echt een relevante boodschap, die voor de deelnemers meteen toepasbaar is.”
Anke van Luijt – dagvoorzitter, spreker en coach.

WhatsApp chat