Bureaukit Lienke de Jong

Scrol hier

Welkom bij de bureaukit van Lienke de Jong. Hier vind je de meest actuele informatie rondom de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden. Een vriendelijk verzoek om alle reeds aanwezige informatie te updaten aan de hand van de onderstaande gegevens.

Algemene informatie.

Biografie

Lienke de Jong (1991) is ondernemer, oprichter van Dear Good Morning, presentatrice, keynote spreker en bestsellerauteur. Daarnaast richtte Lienke haar grote, gelijknamige, online community op en organiseert ze continu nieuwe events, retreats en challenges om iedereen om te toveren tot een ‘Ochtendgekkie’. Want dát is precies de missie van Lienke: iedereen energiek uit bed halen en laten inzien hoe geweldige het is om een eigen energieke ochtendroutine te hebben. Wat begon als hobby in 2014, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste platforms van Nederland. Mede dankzij de samenwerkingen met onderandere Garmin, Beter Bed, PUMA en HYROX groeit haar succes, bekendheid en achterban iedere dag meer en meer.

Dat Lienke beschikt over een enorme dosis energie blijkt ook uit het feit dat ze, naast al haar ondernemingen en activiteiten, ook nog een populaire podcastshow produceert, uiteraard genaamd ‘Dear Good Morning’, waarin ze in gesprek gaat met spraakmakende gasten. Dit alles maakt Lienke dé expert op het gebied van ochtendroutines, routines en gewoontes, positiviteit en enthousiasme en het aanleren en sport.

In 2017 won Lienke tevens de Fitfluencer award van Womens Health Nederland en won ze het internationale gameshow-programma THRU.

Lienke’s eerste boek uit 2020, getiteld Dear Good Morning, werd binnen één weken een bestseller. Twee jaar later bracht ze haar gelijknamige journal uit. Momenteel werkt Lienke aan haar derde boek, Ongeremd Enthousiast, en worden de voorbereidingen getroffen voor het vierde van de Dear Good Morning podcast.

Beschikbaarheid

Lienke is beschikbaar voor het leveren van de volgende bijdragen:

Keynote
De keynote sessies van Lienke bestaan uit interactieve lezingen vanaf 15 tot aan 90 minuten, waarin zij de deelnemers op interactieve wijze meeneemt in het creëren van nieuwe routines gericht op de ochtend. In vier simpele stappen verteld Lienke vol enthousiasme over slaap, eerder opstaan, bewegen en het hebben van motivatie.

Workshop
De workshops van Lienke zijn vergelijkbaar met de keynotes, aangevuld met extra interactieve elementen, waaronder verschillende opdrachten en workouts. Dit kan ook een energizer zijn, waar men in gewone kleren een boost aan energie krijgt, zonder te zweten. De tijdsduur van een workshop varieert van 60 minuten tot aan een dagdeel van 3,5 uur.

Energizer
Lienke is in te huren om tijdens een lang congres of meeting even langs te komen om het publiek weer wakker te schudden. Denk aan een 5-10 minuten energizer als opening voor het congres of tijdens de lunchbreak. Lienke’s energizer is de ultieme manier om iedereen met een lach weer geconcentreerd te krijgen. Goed om te weten: Iedereen kan ik gewone kleren meedoen, zonder al te veel te zweten!

Workouts
Lienke is tevens gediplomeerd workout-instructrice. Haar workouts kunnen zowel live op locatie, of online worden gepresenteerd. Energiek aan de slag met sporten op muziek, jezelf en collega’s uitdagen en op een leuke, enthousiaste manier bewegen met elkaar. De workshops worden gepresenteerd in zowel bootcamp-vorm als aerobics-stijl en worden naar wens samengesteld.

Gastcollege
Hoe volg je je passie en hoe zet je dit om in een echte volwassen-baan? Tijdens de interactieve colleges, variërend van 60 minuten tot aan een half dagdeel, krijgen de studenten verschillende opdrachten om routines en gewoontes in kaart te brengen en zo het gewenste resultaat te behalen. Lienke verzorgde in het verleden meerdere colleges bij de Hogeschool voor de Kunsten en diverse MBO opleidingen.

Expertbijdrage
Dankzij haar achtergrond als producer weet Lienke precies hoe het eraan toe gaat, zowel voor als achter de schermen, bij verschillende shows en programma’s. Ter promotie van haar eigen ondernemingen en boeken was ze daarnaast zelf veelvuldig te gast bij verschillende tv, radio en podcastprogramma’s en wordt zij regelmatig gevraagd om aan te schuiven als expert op het gebied van ‘eerder uit bed springen’, het creëren van (ochtend)routines en een sportieve leefstijl.

Lienke verzorgt keynotes, workshops, trainingen, gastcolleges en expert bijdragen, in zowel het Nederlands als Engels, rondom de volgende onderwerpen:

– Het creëren van ochtendroutines
– Het belang van routines en gewoontes
– Het belang van (beter) slapen
– Een sportieve leefstijl
– Het runnen van een (online) onderneming

Spreekonderwerpen

Het creëren van ochtendroutines
Met dé succesformule van Dear Good Morning leert Lienke het publiek in vier eenvoudige stappen een duidelijke ochtendroutine te creëren die werkt voor iedereen; Beter slapen, eerder opstaan, fitter worden en uiteindelijk gemotiveerd blijven. Deze vier stappen zijn voorzien van leuke voorbeelden, praktische (en wetenschappelijke) tips, oefeningen en tools die men direct kan inzetten.

Het belang van routines en gewoontes
Alles wat beweegt en leeft heeft een bepaalde routine. Als mens kunnen we niet zonder routines, maar dan wel het liefst routines die ons beter en gezonder maken, in plaats van een routine zoals ‘snoozen’ of laat naar bed. Maar wat zijn jou routines en gewoontes? Hoe kun je die aanpassen ter bevordering van jezelf en hoe ontdek je wat werkt voor jou?

Het belang van (beter) slapen
Slaap is het (gratis) medicijn waarmee je jezelf letterlijk fitter, gelukkiger en succesvoller maakt. Daarom is dit een hele belangrijke stap binnen de Dear Good Morning-methode. Zonder slaap, geen Ochtendgekkie. Maar waarom is het zo lastig om goed te slapen? Lienke leert het publiek de theorie van slapen, geeft je inzichten in slaap en vooral tips en tricks om direct beter te gaan slapen. Ook wanneer je kinderen hebt!

Een sportieve leefstijl
Heel Nederland laten bewegen. Lienke vindt het belangrijk dat íedereen de waarde van bewegen inziet, het liefst gecombineerd met een energieke ochtendroutine. Lienke haalt bij deze presentatie altijd het Human Capital Model naar voren, waar je in vijf kernwaarden ontdekt hoe belangrijk sport voor je is en wat het voor jou kan betekenen. Lienke zal ook met een simpele oefening het publiek laten ervaren hoe het is om kort te bewegen, want daar kan het verschil al mee worden gemaakt!

Het runnen van een (online) onderneming
Lienke is inmiddels tien jaar ondernemer. Als hobby begon zij in 2014 met een ochtendroutine, omdat haar werk als Producer veel energie kostte. Het pakte zo goed uit dat zij zichzelf wilde motiveren en een online dagboek begon. Een simpele WordPress website. Lienke ontdekte al vrij kort daarna dat je online snel kunt groeien met delen van leuke verhalen en het inspireren en aanzetten tot actie van anderen. Daar zag Lienke wel iets in. Ze begon de online wereld te ontdekken met een website en social media kanalen. Nu, tien jaar later, runt ze een succesvolle online onderneming, heeft ze een Dear Good Morning team opgebouwd en zijn haar ondernemingen succesvoller dan ooit. Maar hoe zet je een online onderneming op? Hoe val je op en hoe start je? Deze, en nog veel meer, prangende vragen komen aan bot tijdens deze inspirerende ‘masterclass’.

Alle bovenstaande onderdelen kunnen worden uitgevoerd in keynote, workshop en trainingsvorm en zijn beschikbaar in zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de reguliere bijdragen van Lienke bestaat de mogelijkheid om de sessie, interactie en het effect uit te breiden met diverse aanvullende mogelijkheden. Middels deze aanvullingen wordt nóg meer verdieping gebracht in de sessies en kunnen de deelnemers direct aan de slag met concrete handvatten.

Teaser video
Om het publiek alvast (denkbeeldig) aan het zweten te zetten kan Lienke zorgen voor een digitale, op maat gemaakte video. Met een enthousiasmerend filmpje geeft Lienke een voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat en worden zij vast aan het denken gezet over routines en gewoonten waar zij in het dagelijks leven mee te maken hebben. 

Online hand-out
Alle deelnemers kunnen worden voorzien van een op maat gemaakte online hand-out, die vol staat met de belangrijkste elementen uit de presentatie en direct toepasbare opdrachten, tips en tools. Het is de meest gekozen optie om deelnemers ter aanvulling van de keynote of workshop, concrete handvatten te bieden om het geleerde in de praktijk te brengen. 

Boeken en journals
In het boek Dear Good Morning beschrijft Lienke in vier stappen de weg naar een energieke ochtend en de voordelen die daar mee gepaard gaan: Beter slapen, eerder opstaan, fitter worden en gemotiveerd blijven. Haar gelijknamige Journal sluit daar naadloos bij aan en beide boeken zijn dan ook de perfecte manier om nog meer verdieping aan te brengen in haar bijdrage. Haar boek en/of de Journal zijn het perfecte (relatie)geschenk! 

Dear Good Morning Membership
Om alle deelnemers actief aan de slag te laten gaan na afloop van Lienke’s keynote of workshop, kan er gekozen worden voor een persoonlijk lidmaatschap bij de Dear Good Morning Community; de leukste ochtend community van Nederland. Met meer dan 500 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Live lessen, workouts, challenges, cursussen en nog veel meer… kortom, motivatie waar je U tegen zegt.

Praktische informatie.

Uitleg werkwijze
 1. Aanvragen kunnen per mail worden gedaan bij Angreni, de regelaar van Lienke, via office@deargoodmorning.com.
 2. Indien de aanvraag ook rechtstreeks en/of via meerdere bureaus binnenkomt, zal enkel de eerste aanvraag in behandeling worden genomen. Er worden geen secundaire opties geplaatst voor dezelfde aanvraag.
 3. Angreni zal de aanvraag beoordelen of deze passend is bij de inhoud en mogelijkheden van Lienke en controleert haar beschikbaarheid.
 4. Angreni zal zo spoedig mogelijk terugkoppelen of Lienke beschikbaar is. Bij beschikbaarheid wordt direct, geheel vrijblijvend, een optie geplaatst in Lienke’s agenda.
 5. Indien de klant aanvullende informatie wenst te ontvangen, dan kan de infosheet worden toegestuurd door het bureau.
 6. Bij een definitieve boeking stuurt Angreni een link door met daarin een vragenlijst die ingevuld kan worden door het bureau/(eind)klant.
 7. Het bureau stuurt de (eind)klant standaard de locatiebenodigdheden toe, zodat de nodige voorbereidingen getroffen kunnen worden.
 8. Zodra het bureau/(eind)klant de vragenlijst heeft ingevuld en de boekingsbevestiging heeft toegestuurd, is de boeking volledig geregistreerd. 
 9. Na registratie van de boeking stuurt Angreni twee mogelijke data/tijdstippen waarop een voorbespreking kan plaatsvinden naar het bureau.
 10. Het bureau stemt met de klant een geschikt moment af voor de voorbespreking en ontvangt van de klant eventueel een Teams/Zoom/Meet-link. 
 11. De datum/tijd/link wordt door het bureau doorgestuurd naar Angreni en zij plaatst vervolgens alle informatie in de agenda van Lienke.
 12. Eventuele afwijkende afspraken naar aanleiding van het voorgesprek zullen door Angreni worden doorgegeven aan het bureau.
 13. Na afloop van de bijdrage stuurt Angreni een link door naar het bureau met daarin een vragenlijst, bestaande uit feedback, evaluatie en eventuele aanbeveling, die ingevuld kan worden door de (eind)klant.
 14. Na afloop van de bijdrage ontvangt het bureau een factuur voor de geleverde diensten, die binnen tien dagen kan worden voldaan.
Prijslijst

Prijslijst
1.  Reguliere keynote/masterclass tot 90:00 min. € 1.595,00
2.  Workshop tot 90:00 min. € 1.795,00
3.  Workshop dagdeel tot 3,00 uur € 2.395,00
4.  Energizer tot 15:00 min. € 995,00
5.  Gastcollege vanaf 60:00 min. vanaf € 795,00

Prijslijst aanvullingen:
1.  Standaard hand-out in PDF formaat € 195,00
2.  Op maat gemaakte hand-out in PDF formaat € 295,00
3.  Teaservideo van maximaal 90:00 seconden € 195,00
4.  Dear Good Morning – het boek € 20,99 (staffelkorting mogelijk)
5.  Dear Good Morning – Journal € 21,99 (staffelkorting mogelijk)
6.  Dear Good Morning membership € 14,99 p.p.p.m. (staffelkorting mogelijk)

Dear Good Morning pakket: € 2.195,00
Het Dear Good Morning pakket bestaat uit een live keynote op locatie, een online hand-out voor alle deelnemers, een teaservideo om de deelnemers te enthousiasmeren én vijf boeken voor de eerste aanmeldingen.

Dear Good Morning Energizer XL: € 2.995,00
Het XL Energizer pakket bestaat uit een live keynote op locatie, een online hand-out voor alle deelnemers, een teaservideo om de deelnemers te enthousiasmeren, tien boeken voor de eerste aanmeldingen of om te verloten, een online incheck moment waarbij Lienke de deelnemers opfrist met een workout en hen daarbij de gelegenheid geeft vragen te stellen.

Toelichting prijslijst:
– Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW.
– Reguliere reiskosten bedragen € 0,35 per kilometer vanaf Amsterdam.
– Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief bureaufee van 20%.
– Op boeken en journals geldt geen bureaufee

Technische & locatie benodigdheden
 1. Lienke gebruikt bij voorkeur een draadloze headset of een draadloze dasspeldmicrofoon. Graag een extra handmicrofoon voor de interactie met het publiek. Voorafgaand aan de sessie vragen we de mogelijkheid om de techniek te testen zonder publiek, om niet tijdens de sessie voor verrassingen te komen te staan.
 2. De slideshow is belangrijk voor de sessie. We verzoeken daarom een groot en duidelijk scherm, zodat iedereen de slideshow goed kan zien. Bij een online broadcast en/of op verzoek zal de slideshow vooraf als PowerPoint bestand worden toegezonden ten behoeve van een soepel technisch verloop.
 3. Lienke zal van tevoren de PowerPoint presentatie toesturen zodat deze op een laptop van de organisatie afgespeeld kan worden.
 4. Is er geen laptop aanwezig, dan zal Lienke haar Macbook aansluiten via een HDMI of VGA aansluiting. Indien dit niet aanwezig is, graag van tevoren even contact opnemen met ons zodat we er zeker van kunnen zijn dat de techniek werkt.
 5. Lienke gebruikt graag een klikker en presentatie monitor, zodat zij de tijd en de slideshow in de gaten kan houden.
 6. Wanneer er na afloop van de sessie een signeersessie plaatsvindt, willen we vragen om te zorgen voor een tafel, stoel, drinkwater, papier (zoals post-its) en een aantal (sneldrogende) balpennen.
 7. Indien de sessie online plaatsvindt, zal de opdrachtgever zorgdragen voor de techniek en de juiste uitnodigingslink waarmee Lienke kan aansluiten op het evenement.
 8. Zonder het van tevoren overeen te komen is het niet mogelijk om Lienke en/of Dear Good Morning te verbinden aan producten, diensten of een organisatie.
 9. Mochten er geluids- en/of video-opnamen worden gemaakt, laat dit dan vooraf aan ons weten. We ontvangen na afloop graag een kopie van deze opnamen die Lienke eventueel vrij kan inzetten voor promotionele doeleinden. Het is – zonder onze toestemming vooraf – niet toegestaan om de volledige sessie openbaar toegankelijk te maken via internet. Dan wel in beeld of audio. Het gebruik van fragmenten is wel mogelijk in overleg.
 10. De inhoud van de sessie wordt door Lienke bepaald op basis van de afspraken die vooraf worden gemaakt. Lienke heeft de vrijheid om binnen deze afspraken inhoudelijk af te wijken indien zij dat nodig acht om de ervaring van de bezoekers te maximaliseren en/of problemen te ondervangen.
 11. Opnames van webinars en andere online sessies kunnen, als dit schriftelijk is overeengekomen, intern ter beschikking worden gesteld voor een vooraf bepaalde periode.
 12. Mocht de locatie voor Lienke graag iets verzorgen op het gebied van F&B, houd er dan rekening mee dat zij een vegetarisch en biologisch dieet volgt.
Aanvullende voorwaarden
 1. De boeking is definitief zodra de getekende bevestiging is ontvangen.
 2. De boeking is definitief, tenzij er sprake is van formele annulering. Het is mogelijk de boeking kosteloos te annuleren tot 30 dagen voor de sessie. Bij annulering korter dan 30 dagen voor de sessie brengen we het volledige bedrag in rekening (exclusief reiskosten).
 3. Wij doen er alles aan om van de sessie een succes te maken. Wanneer we ons in uitzonderlijke omstandigheden (ziekte, natuurgeweld, andere onvoorziene crisissituaties) genoodzaakt zien om de sessie te annuleren zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade. We proberen dan in overleg een alternatieve datum of invulling te bedenken.
 4. Mocht er geannuleerd worden in geval van overmacht dan zijn beide partijen zelf verantwoordelijk voor de reeds gemaakte kosten en kan geen van de partijen eventuele kosten op elkaar verhalen.
 5. Indien het evenement niet door kan gaan vanwege de op dat moment geldende maatregelen vanuit de overheid, zal een eventuele (aan)betaling volledig gerestitueerd worden.
 6. Indien de opdrachtgever besluit het evenement te annuleren uit voorzorg, binnen 30 dagen voor aanvang, zonder dwingend overheidsadvies en/of aangescherpte maatregelen die de uitvoering van het evenement onmogelijk maken, is een volledige betaling van het overeengekomen bedrag vereist.
 7. Bij verplaatsing door de opdrachtgever binnen hetzelfde kalenderjaar blijft het overeengekomen tarief van kracht. Bij verplaatsing buiten het huidige kalenderjaar gelden de (nader aan te kondigen) nieuwe tarieven van het desbetreffende kalenderjaar.

Media.

Pers/intro/aankondigingstekst

Ten behoeve van het aankondigen van Lienke, voorafgaand aan de bijeenkomst of live voorafgaand aan de keynote of workshop, kunnen deze teksten – of een eigen variatie daarvan – worden gebruikt.

Lienke de Jong (1991) is ondernemer, oprichter van Dear Good Morning, presentatrice, keynote spreker en bestsellerauteur. Daarnaast richtte Lienke haar grote, gelijknamige, online community op en organiseert ze continu nieuwe events, retreats en challenges om iedereen om te toveren tot een ‘Ochtendgekkie’. Want dát is precies de missie van Lienke: iedereen energiek uit bed halen en laten inzien hoe geweldige het is om een eigen energieke ochtendroutine te hebben. Wat begon als hobby in 2014, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste platforms van Nederland.

Dat Lienke beschikt over een enorme dosis energie blijkt ook uit het feit dat ze, naast al haar ondernemingen en activiteiten, ook nog een populaire podcastshow produceert, uiteraard genaamd ‘Dear Good Morning’, waarin ze in gesprek gaat met spraakmakende gasten. Dit alles maakt Lienke dé expert op het gebied van ochtendroutines, routines en gewoontes, positiviteit en enthousiasme en het aanleren en sport.

Bullet-points live aankondiging:
Lienke is het eerste ‘ochtendgekkie’ van Nederland – die zichzelf deze titel heeft gegeven
– In 2017 won Lienke tevens de Fitfluencer award van Womens Health Nederland
– Lienke won het internationale gameshow-programma THRU
– Lienke schreef in 2020 haar eerste boek ‘Dear Good Morning’
– Dear Good Morning werd binnen één week een bestseller
– In 2022 bracht Lienke haar ‘Dear Good Morning Journal’ uit
– Momenteel werkt Lienke aan haar derde boek ‘Ongeremd Enthousiast’

Reviews

“Ze is opvallend goed in het enthousiasmeren van deelnemers. Een waardevolle presentatrice voor ons!”
Anne Fleur Hermsen – House of Sports

Foto's en video's

Persfoto Lienke: DOWNLOAD
Extra profielfoto Lienke: DOWNLOAD

Infosheet: DOWNLOAD

Link naar promovideo’s:
Showreel Lienke: https://www.youtube.com/watch?v=4-dqikbu3jM
Promovideo Dear Good Morning: https://www.youtube.com/watch?v=eVmlYT8BKGo
Workout video: https://www.youtube.com/watch?v=8daG6OS7GpM

WhatsApp chat