Bureaukit Peter Melis

Scrol hier

Welkom bij de bureaukit van Peter Melis. Hier vind je de meest actuele informatie rondom de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden. Een vriendelijk verzoek om alle reeds aanwezige informatie te updaten aan de hand van de onderstaande gegevens.

Algemene informatie.

Biografie

Peter Melis (1987) is ondernemer, podcastmaker, retreat organisator maar bovenal dé dagvoorzitter bij uitstek tijdens events rondom duurzaamheid, energie-transitie en circulariteit. Wanneer je als opdrachtgever op zoek bent naar iemand met verstand van zaken, passie en bevlogenheid, dan is Peter de juiste keuze.

Het dagvoorzitterschap is Peter op het lijf geschreven, vooral wanneer het event aansluit bij zijn persoonlijke, duurzame, leefstijl. Peter bouwde namelijk zijn eigen Tiny house en is door zijn nieuwsgierigheid en interesse als geen ander op de hoogte van wat er binnen deze sector speelt. Zijn praktijkervaring en bevlogenheid zal iedere opdrachtgever dan ook ervaren tijdens zowel de voorbereiding als op het event zelf. Peter voelt feilloos aan wanneer hij bij een onderwerp door moet vragen om tot de essentie te komen. 

Naast inhoudelijke bagage kies je met Peter voor een veelzijdig dagvoorzitter. Hij blijft zich ontwikkelen om zo het vak steeds meer diepte te geven: van een cursus improvisatietheater tot een training in geweldloze communicatie, van de stilte van meditatie tot een workshop stemgebruik. Het vak van dagvoorzitter is veelzijdig en dat laat Peter als geen ander zien.

De transitie naar een duurzame wereld gaat niet alleen over technologische oplossingen: de innerlijke verandering die nodig is, is misschien wel belangrijker. In 2017 richtte Peter om die reden samen met compagnon Thijs Visser het bedrijf Back to the Wild op, waarbij zij zich richten op het organiseren van retreats in de rauwe natuur, zowel in binnen- als buitenland. Wanneer hij zich niet in de natuur, of op het podium bevindt, is Peter te vinden in de studio waar hij zijn podcast De Energie Gasten opneemt, waarin hij inspirerende koplopers in de energietransitie interviewt. 

De afgelopen jaren is Peter het thema duurzaamheid ook echt gaan léven. In 2019 bouwde hij zijn eigen tiny house: een huisje van 21 m2 gebouwd met ecologische bouwmaterialen, een circulair keukenblad en marktplaats parels. Na deze leerzame periode woont hij nu al jaren met veel plezier in een community in Den Hoorn, net ten zuiden van Delft.

TIP! Op zoek naar een verhaal over wat wél mogelijk is om de wereld te verduurzamen? Peter is ook te boeken als keynote spreker over zijn lessen over de bouw van zijn Tiny House.

Beschikbaarheid

Samenwerken met Peter als dagvoorzitter kan op verschillende manieren. Zijn bijdrage is altijd professioneel, creatief en energiek.

Dagvoorzitterschap
Energiek, doortastend, scherp en humoristisch. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van Peter als dagvoorzitter. Hij zoekt vanaf het begin de interactie met de zaal, laat de sprekers op het podium stralen en is scherp op de tijd zonder flexibiliteit te verliezen. 

Méér dan dagvoorzitterschap…
Naast inhoudelijke bagage kies je met Peter voor een veelzijdig dagvoorzitter. Als organisatie wil je natuurlijk je doel(en) van de bijeenkomst bereiken. Peter komt het best tot zijn recht als hij al vroeg betrokken wordt in de voorbereiding en het event design. Een concreet plan van aanpak van doel naar opzet, het toevoegen van interactieve momenten en een zo gevarieerd én boeiend programma samenstellen zijn slechts enkele voorbeelden waarmee Peter zich onderscheidt als dagvoorzitter.

Online host / Webinar host
Peter heeft ruime ervaring in het voorzitten van online events en webinars. Ook hiervoor ben je bij hem aan het juiste adres.

Interviewer
Peter beheerst het vak van interviewer als geen ander. Zo heeft hij voor Climate College Tour onder andere Jelmer Mommers, Marjan Minnesma en Boyan Slat geïnterviewd.

Keynote spreker
Over zijn tiny house ervaringen – als bouwer en bewoner – kan Peter ook een keynote verzorgen. Een sessie om je aan het denken te zetten over de (on)mogelijkheden naar een duurzame toekomst.

Maatwerk
Zie je andere mogelijkheden om Peter in te zetten? Of een combinatie van bovenstaande elementen? Neem dan contact op om de maatwerk mogelijkheden te bespreken.

Peter presenteert zijn dagvoorzitterschap in zowel het Nederlands als Engels, rondom de volgende onderwerpen:

 • Circulariteit / circulaire economie 
 • Zonne-energie, netbalancering & energie-opslag
 • Elektrisch vervoer & schone mobiliteit 
 • Beleid rondom energietransitie, zoals de Regionale Energie Strategie 
 • Kernenergie 
 • Verduurzaming van de Rotterdamse haven en chemische industrie 
 • Duurzaamheid in de zorg 
 • Impact ondernemers
Aanvullende mogelijkheden

Naast de reguliere bijdragen van Peter bestaat de mogelijkheid om zijn rol als dagvoorzitter uit te breiden met diverse aanvullende mogelijkheden. Middels deze aanvullingen wordt nóg meer verdieping gebracht in het event en kunnen de deelnemers direct aan de slag met concrete handvatten.

Teaser video
Om het publiek alvast aan het denken te zetten kan Peter zorgen voor een digitale, op maat gemaakte video. Middels een enthousiasmerend filmpje geeft Peter alvast een voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat en worden zij vast aan het denken gezet over bepaalde onderwerpen ter voorbereiding op het event.

Podcast host
Hij heeft al jarenlang zijn eigen podcast en weet daarom goed wat een podcast aansprekend maakt. Een podcast, of complete serie, op maat geproduceerd, behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Praktische informatie.

Uitleg werkwijze
 1. Aanvragen kunnen per mail worden gedaan bij Sjors, de PA van Peter, via sjors@petermelis.nl.
 2. Indien de aanvraag ook rechtstreeks en/of via meerdere bureaus binnenkomt, zal enkel de eerste aanvraag in behandeling worden genomen. Er worden geen secundaire opties geplaatst voor dezelfde aanvraag.
 3. Sjors zal de aanvraag beoordelen of deze passend is bij de inhoud en mogelijkheden van Peter en controleert zijn beschikbaarheid.
 4. Sjors zal zo spoedig mogelijk terugkoppelen of Peter beschikbaar is. Bij beschikbaarheid wordt direct een optie geplaatst in Peter’s agenda.
 5. Indien de klant aanvullende informatie wenst te ontvangen, dan kan de infosheet worden toegestuurd door het bureau.
 6. Bij een definitieve boeking stuurt Sjors een vragenlijst door die ingevuld kan worden door het bureau en/of de klant.
 7. Zodra het bureau de vragenlijst heeft ingevuld en de boekingsbevestiging heeft toegestuurd, is de boeking volledig geregistreerd. 
 8. Na registratie van de boeking stuurt Sjors een aantal mogelijke data/tijdstippen waarop een voorbespreking kan plaatsvinden naar het bureau.
 9. Het bureau stemt met de klant een geschikt moment af voor de voorbespreking en ontvangt van de klant eventueel een Teams/Zoom/Meet-link. 
 10. De datum/tijd/link wordt door het bureau doorgestuurd naar Sjors en hij plaatst vervolgens alle informatie in de agenda van Peter.
 11. Eventuele afwijkende afspraken naar aanleiding van het voorgesprek zullen door Sjors worden doorgegeven aan het bureau.
 12. Na afloop van de bijdrage ontvangt het bureau een factuur voor de geleverde diensten, die binnen tien dagen kan worden voldaan.
Prijslijst

Prijslijst:
1.  Dagvoorzitterschap dagdeel, 3,50 uur: € 2.950,00
2.  Dagvoorzitterschap hele dag, 7,00 uur: € 3.450,00
3.  Reguliere keynote/webinar, 60:00 min.: € 1.995,00

Prijslijst aanvullingen:
1.  Teaservideo van maximaal 90:00 seconden: € 195,00
2.  Podcastaflevering opnemen: € op aanvraag
5.  Podcastserie opnemen: € op aanvraag

Toelichting prijslijst:
– Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW.
– Reiskosten bedragen € 0,38 per kilometer vanaf Den Hoorn.
– Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief bureaufee van 20%.
– Dagvoorzitterschap is inclusief twee voorbesprekingen van 60 minuten.
– Keynotes zijn inclusief één voorbespreking van 30 minuten.
– Voor goede doelen, onderwijsinstellingen en bibliotheken hanteert Peter aangepaste tarieven. Informeer hiervoor bij Sjors naar de mogelijkheden.

Technische & locatie benodigdheden
 1. Het is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat alle technische benodigdheden aanwezig zijn op de dag van de bijeenkomst.
 2. Bij voorkeur wordt er door Peter gebruik gemaakt van een draadloze headset of een draadloze dasspeldmicrofoon. Graag een extra handmicrofoon voor de interactie met het publiek. Voorafgaand aan de sessie vragen we de mogelijkheid om de techniek te testen zonder publiek.
 3. Bij de keynote is de slideshow is belangrijk voor de sessie. We verzoeken daarom een groot en duidelijk scherm, zodat iedereen de slideshow goed kan zien. Bij een online broadcast en/of op verzoek zal de slideshow als PowerPoint/Keynote bestand worden toegezonden.
 4. Voor de slideshow is een audio aansluiting vereist.
 5. Op verzoek kan van tevoren het PowerPoint/Keynote bestand worden toegestuurd, wanneer deze via een reeds aanwezige computer afgespeeld moet worden.
 6. Wanneer er geen laptop aanwezig is, zal een eigen Apple laptop worden aangesloten via een HDMI of VGA-aansluiting. Indien deze aansluiting niet aanwezig is, laat dit dan vooraf weten.
 7. Er dient een presentatie-klikken aanwezig te zijn om de slideshow te bedienen.
 8. Indien de sessie online plaatsvindt, zal de opdrachtgever zorgdragen voor de techniek en de juiste uitnodigingslink waarmee Peter aangesloten kan worden op het online evenement.
Aanvullende voorwaarden
 1. Bij annulering langer dan 60 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 25% van het overeengekomen tarief. Bij annulering tussen de 60 en 14 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 75% van het overeengekomen tarief. Bij annulering innen 14 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst is de opdrachtgever een betaling verschuldigd van 100% van het overeengekomen tarief.
 2. Er zal alles aan worden gedaan om van de sessie een succes te maken. Wanneer er zich uitzonderlijke omstandigheden voordoen en de sessie genoodzaakt geannuleerd moet worden, kan er geen aanspraak worden gemaakt op het vergoeden van eventuele schade. Er zal getracht worden een andere datum voor te stellen of zal er worden overgegaan tot volledige restitutie of kwijtschelding van de betaalverplichting.
 3. Mocht er geannuleerd worden in geval van overmacht dan zijn zowel Peter als de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de reeds gemaakte kosten en kan geen van de partijen eventuele kosten op elkaar verhalen.
 4. Indien het evenement niet door kan gaan vanwege de op dat moment geldende maatregelen vanuit de overheid, zal de (aan)betaling volledig gerestitueerd worden.
 5. Indien de opdrachtgever besluit het evenement te annuleren uit voorzorg, zonder dwingend overheidsadvies en/of aangescherpte maatregelen die de uitvoering van het evenement onmogelijk maken, zal er geen restitutie van de (aan)betaling plaatsvinden en is een volledige betaling van het overeengekomen bedrag vereist.
 6. Bij verplaatsing door de opdrachtgever binnen hetzelfde kalenderjaar blijft het overeengekomen tarief van kracht. Bij verplaatsing buiten het huidige kalenderjaar gelden de (nader aan te kondigen) nieuwe tarieven van het desbetreffende kalenderjaar.

Media.

Pers/intro/aankondigingstekst

Ten behoeve van het aankondigen van Peter, voorafgaand aan de bijeenkomst of live voorafgaand aan de keynote, kunnen deze teksten – of een eigen variatie daarvan – worden gebruikt.

Introductietekst:
Peter Melis (1987) is ondernemer, podcastmaker, retreat organisator maar bovenal dé dagvoorzitter bij uitstek, wanneer je als opdrachtgever op zoek bent naar iemand met verstand van zaken, passie en bevlogenheid in de wereld van duurzaamheid, energietransitie en circulariteit. De afgelopen tien jaar is Peter zich hier niet alleen in gaan verdiepen, maar is hij hier ook echt naar gaan léven. In 2019 bouwde hij zijn eigen tiny house: een huisje van 21 m2 gebouwd met ecologische bouwmaterialen, een circulair keukenblad en marktplaats parels.

De transitie naar een duurzame wereld gaat niet alleen over technologische oplossingen: de innerlijke verandering die nodig is, is misschien wel belangrijker. In 2017 richtte Peter om die reden samen met zijn compagnon het bedrijf Back to the Wild op, waarbij zij zich richten op het organiseren van retreats in de rauwe natuur, zowel in binnen- als buitenland. Wanneer hij zich niet in de natuur of op het podium bevindt, is Peter te vinden in de studio waar hij zijn podcast De Energie Gasten opneemt, waarin hij inspirerende koplopers in de energietransitie interviewt.

Bullet-points live aankondiging:
– Peter heeft zijn eigen tiny house gebouwd van 21m2, gemaakt van ecologische bouwmaterialen
– Peter heeft zijn eigen podcastserie, genaamd ‘De Energie Gasten’
– Naast zijn dagvoorzitterschap en het werken als keynotespreker, organiseert Peter retreats in de rauwe natuur, in binnen- en buitenland.
– Peter heeft een korte carriére gehad als radio DJ

Reviews

“Peter Melis is in alles de dagvoorzitter waar je je als spreker comfortabel bij voelt: uitstekend voorbereid, ad rem, voelt de sfeer in de zaal perfect aan en bewaakt de tijd. Daarnaast is Peter een innemende man met humor en veel energie. Kortom, garantie voor een geslaagd event.”
Jos Burgers – spreker en bestseller auteur

“Op de SmartPort Summit 2022 – met als thema ‘Energie voor Transitie’ – was Peter een uitstekende dagvoorzitter. Hij voelt de zaal goed aan, weet een intieme sfeer te creëren waarin het echte gesprek loskomt en is zeer grondig in zijn voorbereiding. Wat ik vooral waardeer is zijn passie voor de inhoud, duurzaamheid en transities; hij is niet alleen maar van het proces.”
Marlies Sikken – Directeur SmartPort

“Dankzij Peter is onze startbijeenkomst over kernenergie een groot succes geworden. Met zijn energieke en doortastende stijl wist Peter het gemengde, om niet te zeggen gepolariseerde, gezelschap met elkaar in gesprek te brengen. Peter voelde gedurende de voorbereiding goed aan dat ons doel vroeg om iets speciaals. In nauwe samenwerking met Peter lukte het om tot een bijzonder creatieve opzet te komen.”
Bas Waterhout – Senior adviseur Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

“If you are looking for an energetic, inspiring, unconventional yet super experienced, knowledgable, creative, smart and mostly fun person to host or moderate your event, look no further! Peter has hosted many events related to climate change and energy transition for us. Never a dull moment, never a dull meeting. Peter keeps innovating and manages to engage the public like no other day host. He is simply the best.”
Roebyem Anders – impact ondernemer

“Bij Peter zit je goed als je op zoek bent naar een sprankelend persoon die van nature nieuwsgierig is. Aan de voorkant, tijdens en achteraf denkt hij mee op strategisch niveau en in uitvoering. Hij is een verbinder, voelt de energie in de zaal en beweegt daarop mee, is flexibel, heeft humor en kan op inhoud meepraten. Hij geeft energie en zorgt dat de zaal zelf ook energie opwekt!”
Lotte Hoek – Zelfstandig Communicatie adviseur

Foto & video's

Link naar persfoto:
Klik hier om de persfoto te downloaden.

Link naar infosheet:
Klik hier om de infosheet te downloaden.

Link naar promovideo’s:
Showreel: https://www.youtube.com/watch?v=XW_s_k9bd8U

WhatsApp chat