Bureaukit Rolf Heynen

Scrol hier

Welkom bij de bureaukit van Rolf Heynen. Hier vind je de meest actuele informatie rondom de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden. Een vriendelijk verzoek om alle reeds aanwezige informatie te updaten aan de hand van de onderstaande gegevens.

Algemene informatie.

Biografie

Rolf Heynen (1979) is ondernemer, spreker, auteur en bestuurder/commissaris in de duurzame (energie)sector. De afgelopen vijftien jaar richtte hij diverse succesvolle duurzame bedrijven op die allemaal zijn gericht op duurzaamheid en het versnellen van de (energie)transitiesector, voor zowel het bedrijfsleven als de consument. Daarnaast publiceerde hij twee boeken en schrijft hij columns voor (inter)nationale kranten en vakbladen over duurzaamheid en de energietransities.

Rolf is niet de meest voor de hand liggende kandidaat om het duurzame verhaal te vertellen aan een breed publiek. Hij was vroeger niet bezig met school en lezen, laat staan duurzaamheid. Sporten had meer zijn interesse. Dat leidde ertoe dat hij een echt vak leerde en als elektricien in Eindhoven aan de slag ging. Na enkele jaren kwam de realisatie dat hij de studieboeken miste. Hij completeerde een studie elektrotechniek in Eindhoven om vervolgens een studie politicologie in Leiden af te ronden.

In zijn rol van bestuurder adviseert en inspireert Rolf, als duurzaamheidsspecialist, organisaties in hun bedrijfsvoering en begeleidt hij hen richting een duurzame manier van ondernemen. Zo is Rolf actief betrokken als bestuurder bij Stichting Aruna en lid van de Raad van Commissarissen van Winst uit je Woning B.V.

De afgelopen jaren kwamen twee boeken van Rolf’s hand. In 2015 verscheen ‘Schaliegas in 1 uur en 43 minuten’ en in 2022 bracht hij zijn hoopvolle boek ‘Het kan dus wél’ uit. Momenteel werkt Rolf aan zijn derde boek, in samenwerking met hoogleraar toxicologie Jacob de Boer.

Rolf is gelukkig getrouwd en gezegend met twee gezonde kinderen. Hij wil voor zijn kinderen een betere wereld achterlaten en doet dat door 1 procent per dag te verbeteren. Verbeteren thuis, in zijn professie en waar mogelijk ook maatschappelijk. We wonen in het Hof van Eden dat we in één generatie vervuild hebben, dat kunnen we in één generatie keren. Duurzaamheid en gezondheid drijven hem. Zijn zoektocht en inzichten deelt hij graag met een publiek.

Beschikbaarheid

Rolf is beschikbaar voor het leveren van de volgende bijdragen:

Keynote:
De keynote sessies van Rolf bestaan uit lezingen vanaf 30:00 tot aan 90:00 minuten, waarin hij de deelnemers op interactieve wijze meeneemt in zijn gedachtegoed. In één generatie een schone, gezonde en stabiele aarde creëren. Hoe doen we dat? Op deze vitale vraag krijgt het publiek zowel een antwoord, als concrete handvatten om direct te implementeren, zowel binnen het bedrijfsleven als thuis. Met zijn ‘1% regel’ toont Rolf aan dat iedere stap – hoe klein ook, er één is in de juiste, duurzame, richting.

Expertbijdrage:
De verhalen waar Rolf over schrijft, heeft hij niet alleen over gelezen, maar is daar zelf ook mee aan de slag geweest als ondernemer of onderzoeker. Dagelijks is hij bezig zijn gezondheid, fitheid en duurzaamheid te optimaliseren in zijn omgeving via zijn mantra ‘1 procent per dag verbeteren’. Rolf schuift graag aan bij paneldiscussies, ronde tafel gesprekken of podcastuitzendingen om zijn visie te delen met het publiek.

Rolf verzorgt keynotes, workshops en trainingen in, zowel het Nederlands en Engels, rondom de volgende onderwerpen:

– Het kan dus wél: de vier grote crisissen en de oplossingen
– Duurzaamheidstransities, net zo (on)gewoon als alle transities
– De energietransitie: geschiedenis, trends, technologieën en de toekomst
– Zonne-energie als hét antwoord op klimaatverandering
– De grondstoffencrisis in perspectief
– Vergiftigd hoe we omringd worden door giftige stoffen en hoe komen we er van af?

Daarnaast kunnen deze sessies ook op maat gemaakt worden om perfect aan te sluiten bij de specifieke behoeften en doelen van de organisatie.

Spreekonderwerpen

Het kan dus wél: de vier grote crisissen en de oplossingen.
Klimaatverandering, de ecologische crisis, de grondstoffencrisis en het overbevolkingscrisis zijn grotendeels in één generatie ontaard. In deze presentatie legt Rolf uit hoe deze crisissen ontstaan zij en hoe deze in één generatie opgelost kunnen worden.

Duurzaamheidstransities, net zo (on)gewoon als alle transities.
De energie- en grondstoffentransitie zorgen voor grote veranderingen én onrust. En hoewel veel grote veranderingen nu tegelijkertijd plaatsvinden, zijn transities van alle tijden. Heynen geeft historische voorbeelden, een framework en schetst het pad naar de toekomst.

De energietransitie: geschiedenis, trends, technologieën en de toekomst.
Van de start van de industriële revolutie tot nu en van nu tot 2050 gaan we door diverse energietransities. De huidige energietransitie is vooral ongekend in haar schaal, impact en noodzaak, maar niet de eerste die we als mensheid doormaken. Deze energietransitie is er wel een die de test der tijd zal doorstaan.

Zonne-energie als hét antwoord op klimaatverandering
De goedkoopste elektriciteitsbron uit de menselijke geschiedenis. De nummer één oplossing volgens het IPCC. Hoe is het mogelijk dat een paneel van grofweg 1,6m2 zo’n ongekende impact heeft. Toch hebben in Nederland al 2,5 miljoen huishoudens en duizenden bedrijven zonnepanelen zonder zich de hele bijzondere historische rol en impact van dit product te realiseren.

De grondstoffencrisis in perspectief
In meer dan 90 procent van de producten die we dagelijks gebruiken zitten petrochemische stoffen. Veel daarvan hebben een negatieve impact op onze gezondheid en het milieu. Tegelijkertijd graven we een groot deel van de aarde af voor fossiele grondstoffen, metalen en grondstoffen voor de energietransitie. De uitdagingen van de grondstoffentransitie zijn een stuk complexer dan van de energietransitie. Achtergronden, uitdagingen en een routekaart voor onder andere een biobased, non-toxische en circulaire economie.

Vergiftigd: hoe we omringd worden door giftige stoffen en hoe komen we er van af?
We worden dagelijks blootgesteld aan tientallen, zo niet honderden chemische stoffen waarvan bekend is dat zij schadelijk zijn voor onze gezondheid. Pesticiden, zware metalen, phalaten, PFAS, Pax, en nog veel meer. Sommige stoffen zijn al lang verboden, maar worden nog steeds in onze lichamen aangetroffen. Waar komen deze vandaan, wat doen ze, hoe stoppen we blootstellingen en hoe komen we er vanaf?

Alle bovenstaande onderdelen kunnen worden uitgevoerd in keynote, workshop en trainingsvorm en zijn beschikbaar in zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de reguliere bijdragen van Rolf bestaat de mogelijkheid om de sessie, interactie en het effect uit te breiden met diverse aanvullende mogelijkheden. Middels deze ‘supplementen’ wordt nóg meer verdieping gebracht in de sessies en kunnen de deelnemers direct aan de slag met concrete handvatten.

Introductie
Om het publiek alvast op te warmen kan Rolf zorgen voor een digitale, op maat gemaakte, introductie. Middels een inhoudelijke afgestemd filmpje geeft Rolf alvast een voorproefje van wat het publiek te wachten staat. 

Online hand-out
De online hand-out is een samenvatting van Rolf’s sessie, aangevuld met extra content, waaronder overdenkingen, onderzoeken en praktische tips en handvatten om direct toe te passen. 

Boeken
Rolf’s sessies zijn, naast de online hand-out, uit te breiden met zijn boek Het kan dus wél. Desgewenst worden de boeken voorzien van een persoonlijke noot, een speciale sticker of zelfs een gepersonaliseerde cover.

Praktische informatie.

Uitleg werkwijze
 1. Aanvragen kunnen per mail worden gedaan bij Sjors, het management van Rolf, via sjors@rolfheynen.com
 2. Indien de aanvraag ook rechtstreeks en/of via meerdere bureaus binnenkomt, zal enkel de eerste aanvraag in behandeling worden genomen. Er worden geen secundaire opties geplaatst voor dezelfde aanvraag.
 3. Sjors zal de aanvraag beoordelen of deze passend is bij de inhoud en mogelijkheden van Rolf en controleert zijn beschikbaarheid.
 4. Sjors zal zo spoedig mogelijk terugkoppelen of Rolf beschikbaar is. Bij beschikbaarheid wordt direct, geheel vrijblijvend, een optie geplaatst in Rolf’s agenda.
 5. Indien de klant aanvullende informatie wenst te ontvangen, dan kan de infosheet worden toegestuurd door het bureau.
 6. Bij een definitieve boeking stuurt Sjors een link door met daarin een vragenlijst die ingevuld kan worden door het bureau/(eind)klant.
 7. Het bureau stuurt de (eind)klant standaard de locatiebenodigdheden toe, zodat de nodige voorbereidingen getroffen kunnen worden.
 8. Zodra het bureau/(eind)klant de vragenlijst heeft ingevuld en de boekingsbevestiging heeft toegestuurd, is de boeking volledig geregistreerd. 
 9. Na registratie van de boeking stuurt Sjors twee mogelijke data/tijdstippen waarop een voorbespreking kan plaatsvinden naar het bureau.
 10. Het bureau stemt met de klant een geschikt moment af voor de voorbespreking en ontvangt van de klant eventueel een Teams/Zoom/Meet-link. 
 11. De datum/tijd/link wordt door het bureau doorgestuurd naar Sjors en hij plaatst vervolgens alle informatie in de agenda van Rolf.
 12. Eventuele afwijkende afspraken naar aanleiding van het voorgesprek zullen door Sjors worden doorgegeven aan het bureau.
 13. Na afloop van de bijdrage stuurt Sjors een link door naar het bureau met daarin een vragenlijst, bestaande uit feedback, evaluatie en eventuele aanbeveling, die ingevuld kan worden door de (eind)klant.
 14. Na afloop van de bijdrage ontvangt het bureau een factuur voor de geleverde diensten, die binnen tien dagen kan worden voldaan.
Prijslijst

Prijslijst:
1. Reguliere keynote/webinar tot 90:00 min. € 4.695,00
2. Expertbijdrage v.a. € 4.695,00

Prijslijst aanvullingen:
1. Standaard hand-out in PDF formaat € 295,00
2. Op maat gemaakte hand-out in PDF formaat € 345,00
3. Terugkijklicentie bij opnames, eerste 4 weken € 495,00
4. Verlenging terugkijklicentie, per 4 weken € 395,00

Toelichting prijslijst:
Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW.
– Reiskosten bedragen € 0,35 per kilometer vanaf Bloemendaal.
– Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief bureaufee van 20%.
– Keynotes en workshops zijn inclusief één voorbespreking van 60 minuten.

Technische & locatie benodigdheden
 1. Rolf gebruikt bij voorkeur een draadloze headset of een draadloze dasspeldmicrofoon. Voorafgaand aan de sessie vragen we de mogelijkheid om de techniek te testen zonder publiek, om niet tijdens de sessie voor verrassingen te komen te staan.
 2. De slideshow is belangrijk voor de sessie. We verzoeken daarom een groot en duidelijk scherm, zodat iedereen de slideshow goed kan zien. Bij een online broadcast en/of op verzoek zal de slideshow als PowerPoint bestand worden toegezonden.
 3. Voor de slideshow is een audio aansluiting vereist.
 4. De PowerPoint presentatie zal van tevoren worden toegestuurd zodat deze op een eigen laptop afgespeeld kan worden.
 5. Wanneer er geen laptop aanwezig is op de locatie, zal Rolf zijn eigen Windows laptop aansluiten via een HDMI of VGA aansluiting. Indien dit niet mogelijk is, graag van tevoren even contact opnemen met ons zodat we er zeker van kunnen zijn dat de techniek werkt.
 6. Rolf gebruikt graag een klikker om zijn slideshow te regisseren en houdt graag zicht op het laptopscherm of een monitor zodat hij de tijd en de slideshow in de gaten kan houden.
 7. Indien de sessie online plaatsvindt, zal de opdrachtgever zorg dragen voor de techniek en de juiste uitnodigingslink waarmee Wouter kan aansluiten op het evenement.
 8. Mochten er geluids- en/of video-opnamen gemaakt worden, laat dit dan vooraf aan ons weten. We ontvangen na afloop graag een kopie van deze opnamen die Wouter eventueel vrij kan inzetten voor promotionele doeleinden. Het is – zonder onze toestemming vooraf – niet toegestaan om de volledige sessie openbaar toegankelijk te maken via internet. Dan wel in beeld of audio. Het gebruik van fragmenten is uiteraard mogelijk in overleg.
 9. Opnames van webinars en andere online sessies kunnen, na dit schriftelijk te zijn overeengekomen, intern ter beschikking worden gesteld voor een vooraf bepaalde periode, tegen een vooraf overeengekomen terugkijklicentie.
 10. De inhoud van de sessie wordt door Rolf bepaald op basis van de afspraken die vooraf worden gemaakt. Rolf heeft de vrijheid om binnen deze afspraken inhoudelijk af te wijken indien hij dat nodig acht om de ervaring van de bezoekers te maximaliseren en/of problemen te ondervangen.
Aanvullende voorwaarden
 1. Indien de opdrachtgever de overeenkomst beëindigt of verplaatst in de periode van minder dan 14 dagen voor het evenement, zal het volledige tarief, 100%, in rekening worden gebracht
 2. Wij doen er alles aan om van de sessie een succes te maken. Wanneer we ons in uitzonderlijke omstandigheden om wat voor reden dan ook genoodzaakt zien om de sessie te annuleren zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade. We zullen proberen om een andere datum voor te stellen of zorgen voor een volledige restitutie.
 3. Zonder het van tevoren overeen te komen is het niet mogelijk om Rolf te verbinden aan producten, diensten of een organisatie.
 4. Indien de opdrachtgever besluit het evenement te annuleren uit voorzorg, zonder dwingend overheidsadvies en/of aangescherpte maatregelen die de uitvoering van het evenement onmogelijk maken, zal er geen restitutie van de (aan)betaling plaatsvinden en is een volledige betaling van het overeengekomen bedrag vereist.
 5. Bij verplaatsing door de opdrachtgever binnen hetzelfde kalenderjaar blijft het overeengekomen tarief van kracht. Bij verplaatsing buiten het huidige kalenderjaar gelden de (nader aan te kondigen) nieuwe tarieven van het desbetreffende kalenderjaar.

Media.

Pers/intro/aankondigingstekst

Ten behoeve van het aankondigen van Rolf, voorafgaand aan de bijeenkomst of live voorafgaand aan de keynote of workshop, kunnen deze teksten – of een eigen variatie daarvan – worden gebruikt. 

Rolf Heynen (1979) is ondernemer, spreker, auteur en bestuurder/commissaris in de duurzame (energie)sector. De afgelopen vijftien jaar richtte hij diverse succesvolle duurzame bedrijven op die allemaal zijn gericht op duurzaamheid en het versnellen van de (energie)transitiesector, voor zowel het bedrijfsleven als de consument. Daarnaast publiceerde hij twee boeken en schrijft hij columns voor (inter)nationale kranten en vakbladen over duurzaamheid en de energietransities.

De afgelopen jaren kwamen twee boeken van Rolf’s hand. In 2015 verscheen ‘Schaliegas in 1 uur en 43 minuten’ en in 2022 bracht hij zijn hoopvolle boek ‘Het kan dus wél’ uit. Momenteel werkt Rolf aan zijn derde boek, in samenwerking met hoogleraar toxicologie Jacob de Boer.

Rolf is gelukkig getrouwd en gezegend met twee gezonde kinderen. Hij wil voor zijn kinderen een betere wereld achterlaten en doet dat door 1 procent per dag te verbeteren. Verbeteren thuis, in zijn professie en waar mogelijk ook maatschappelijk. We wonen in het Hof van Eden dat we in één generatie vervuild hebben, dat kunnen we in één generatie keren. Duurzaamheid en gezondheid drijven hem. Zijn zoektocht en inzichten deelt hij graag met een publiek.

Bullet-points live aankondiging:
– Rolf is ervan overtuigd dat wij allemaal kunnen bijdragen aan een betere wereld, te beginnen met zijn eigen ‘1% regel’.
– In 2015 schreef hij een boek vanuit wanhoop. Zeven jaar later is hij een stuk hoopvoller met zijn tweede boek ‘Het kan dus wél’.
– Rolf richtte verschillende bedrijven op, organiseerde tal van evenementen rondom de energietransitie en heeft nog tal van ideeën om de wereld een stuk mooier te maken.

Reviews

“Rolf is een prettige en duidelijke spreker. Hij vertelt zijn verhaal/boodschap op een manier dat zowel een leek als een specialist het begrijpt. Een verhaal met een duidelijke boodschap die we allen niet mogen en kunnen missen! Met Rolf hebben we gezamenlijk stil gestaan waar we nu mee bezig zijn in de wereld, de beslissingen die we nemen of de dingen die we al decennia lang op een automatische piloot uitvoeren. Verandering moet er gaan komen, richten op duurzame oplossingen en vooral onze wereld koesteren. Dank Rolf voor deze leerzame presentatie!”
HVC Groep

“Rolf was een prettige spreker. Zowel in de voorbereiding als op locatie waren wij erg tevreden. Rolf kwam op tijd, was erg professioneel in zijn communicatie en zorgde voor een sterk verhaal dat je aan het denken zet. Vooral de persoonlijke touch maakte het een succesvolle presentatie. Nogmaals dank voor je bijdrage aan ons event!”
Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS)

“Na het lezen van Rolf’s boek “Het kan dus wel” was ik nieuwsgierig naar meer. Rolf heeft verstand van veel verschillende duurzaamheid thema’s en bespreekt dit op een prettige manier. De opgedane kennis was waardevol en is toegepast voor een duurzaamheidsproject als onderdeel van het Advanced Management Program aan Nyenrode. Zowel het boek als een presentatie van Rolf zijn echt een aanrader!”
Saskia Putter – Knauf Insulation

“Ik heb Rolf gevraagd om de deelnemers van mijn leergang Visie op de Toekomst binnen een dag te leren dat we het duurzaamheidsvraagstuk technologisch gezien op kunnen lossen, welke processen vooruitgang bemoeilijken, en dat we erop mogen vertrouwen dat we het vraagstuk op gaan lossen. Rolf heeft dit inhoudelijk gezien uitmuntend gedaan en ook zijn stijl van presenteren — rustig, goed te volgen, leuk om naar te luisteren — was erg aangenaam. Rolf is absoluut een aanrader!”
Wouter Kalf – AOG School of Management

Foto & video's

Persfoto 1: download hier
Persfoto 2: download hier
Infosheet: download hier

Link naar promovideo:
deSpreker: https://www.youtube.com/watch?v=BtKAiBWEenc

WhatsApp chat